SkiTeam 105

105% Original Skier

Vuokatin Aateli Race

Hiihtäjien kesätapahtuma Vuokatin Aateli Race kokoaa vuosittain hiihtolajien parhaimmistoa perinteiseen kesäkisaan. Kilpailu kostuu tiistai iltana hiihdettävästä Vaaran mailista (1,6km), johon startataan 15 sekunnin välein. Keskiviikkona juostaan aamupäivällä maastojuoksu yhteislähdöllä, naiset 3km ja miehet 4,5km. Iltapäivällä hiihdetään pidempi rullahiihto gundersen menetelmällä, eli lähdetään prologin ja maastojuoksun aikaeroilla liikenteeseen. Naisten matkana on 10km ja miehet hiihtävät 15km. Kilpailu käynnistyy Vuokatin rullaradalta ja maali sijaitsee Vuokatinvaaran huipulla. Ensimmäinen mäen päällä on voittaja!

Tämän kauden kisassa tiimin hiihtäjistä mukana oli Lassi Vuorinen, joka väläytteli hyviä otteita kisan aikana. Prologissa meno oli vielä hieman takkuista, mutta maastojuoksussa kulku oli Lassin sanoin ”pirun hyvää”. Lassi kukisti juoksuosuudella mm. kisan kokonais-voittajan Matti Heikkisen. Pitkän rullahiihdon alkuvauhti oli paikkoja haettaessa varsin raikasta, joka verotti hieman jaksamista vaaran nousuun. Lassi: ”Kokonaisuudessa täytyy olla tyytyväinen suorituksiin, suunta kesän harjoittelussa on oikea”.

Tulokset 

Mitä isot edellä, sitä pienet perässä. Vuokatissa hiihdettiin myös ensimmäistä kertaa Hopeasompaikäisten Aateli Race. Kilpailu koostui samasta maastojuoksuradasta (3 km) kuin aikuisilla, mutta hiihto-osuus (6 km) suoritettiin rullaradalla. Tiimin junioreista kisavauhtia kävi kokeilemassa Eetu Takomo M14 sarjassa. Eetu oli juoksuosuuden jälkeen sijalla kuusi. Rullahiihdossa Eetu pystyi parantamaan sijoitustaa, ollen lopputuloksissa viides. Eetu: ”Juoksu oli vaativalla radalla raskasta, mutta rullat kulkivat ihan kivasti, siisti kisa ”.

Tulokset

 

Next Post

Previous Post

PÄÄKUMPPANIT


© 2020 SkiTeam 105 Ry