SkiTeam 105

105% Original Skier

Hiihtoperhe Vuorinen

Aloitamme juttusarjan, jossa esittelemme SkiTeam 105 hiihtäjiä/hiihtoperheitä ja huoltajia. -105% Original Skier-

Juttusarjan aloittaa Hiihtoperhe Vuorinen:

Lassi Vuorisen kiinnostus hiihtoon alkoi Perniön hiihtokoulun myötä ja ensimmäisistä Hippo-kisoista. Nykyisin 20-sarjassa kilpaileva ja kesän Vuokattisport haastajaryhmässä leireillyt Lassi on saavuttanut Hopeasompasarjoista lähtien SM mitaleja joka vuosi. Tavoitteita talvelle on pitää mitaliputkea yllä ja saada kisapaikka nuorten MM-kisoihin Salt Lake Cityyn. Suomea hän on ollut edustamassa PM kisoissa Ruotsissa ja Virossa sekä EYOF kisoissa Liechtenstainissa. Virosta viime talvena tuli tuliaisina PM-viestihopeaa. Hiihdon ohella mieluisia harrastuksia löytyy kesälajeista. Kesällä Lassi laittaa lähes viikottain nastarit jalkaan ja lähtee iltarasteille rasteja metsästämään. Myös nappikset ovat kesäisin kovassa käytössä. Kesäiltoja kuluu kentällä Perniö Unitedin kokoonpanossa keskikentän oikeassa laidassa tai rauhallisemmin frisbeegolfia pelatessa. Tylsinä vapaailtoina tarkkasilmäisimmät saattavat bongata Lassin Perniön ABC:n nurkkapöydästä. Myöskään hänen auto ei ole kovin harvinainen näky Perniön kaduilla, jotka ovat tulleet melko tutuiksi viime vuosina.

Leevi Vuorinen on 14-sarjalainen ja hän kuuluu Vuokattiakatemian 7-luokkalaisten yläkouluryhmään. Hiihdon lisäksi Leevi harrastaa kesäisin ja vähän myös talvellakin jalkapalloa. Pleikkarin pelaaminen kuuluu vapaahetkinä lempiharrastuksiin. Hiihtokoulu on myös ollut Leevin ohjelmassa viisivuotiaasta lähtien. Pienempänä Leevin kohtalona oli seurata isompien veljien kisailua tai olla seuraamatta. Lumikasat oli useasti houkuttelevampi vaihtoehto 🙂

Viime kaudella Leevin kipinä myös ”vakavammin hiihtämiseen” kasvoi ja Hopeasompakisoista oli tuomisina 5. sija sekä sprintin niukka karsiutuminen, siis sija 31.. Tavoitteena tällä kaudella on parantaa viime kauden sijoituksia.

Huoltoon oman haasteensa perhe Vuorisen toimintaan tuo Lassin ja Leevin isoveli Lauri ja hänen asuinpaikka Napapiirillä. Lisäksi kun veljekset hiihtävät vielä kaikki eri ikäluokissa, Lauri aikuisissa, Lassi nuorissa ja Leevi Hoppareissa niin logistiikka aiheuttaa taustajoukoille aika-ajoin ”harmaita hiuksia”.

Tomi-isällä on melkoinen homma ja järjestyksen pito kun hän huoltaa kaikki veljesten sukset ja sen että kaikilla on oikea kalusto, oikein laitettuna ja vielä oikealla kisapaikalla. Viimeksi alkuviikolla Laurilla Rukalla ollutta Lassin kisakalustoa palautui Perniöön Oksasen Villen mukana ja lisäkalustoa lähti Villen mukana eteenpäin Laurin seuraavaan kisareissuun. Tomi kuuluu myös SkiTeam 105 ry:n hallitukseen.

Tomi on mukana Rexin voiteluporukassa ja on Lassin ja Laurin kanssa useimmiten samalla kisapaikalla. Leevin sukset hän laittaa ennen reissuun lähtöä ja äiti-Erja yrittää parhaan mukaan huoltaa Leeviä ja suksia hänen kisoissa. Erja toimii porukan matkanjärjestäjänä ja hoitelee ilmoittautumisia ja majoitusvarauksia. Kotona ja usein myös reissussa muonitus ja pyykinpesu kuuluu Erjan rutiinitehtäviin. Kisapaikoilla molemmat, Tomi ja Erja, huoltaa, antaa väliaikoja ja vielä yrittää ottaa kuviakin, useimmiten vaihtelevalla menestyksellä 🙂

Koko perhe on siis tiiviisti mukana hiihtoharrastuksessa ja perhe Vuorinen löytyy talvisin milloin mistäkin päin Suomea hiihtokisoista 🙂 Nähdään ladulla!

T:Vuoriset

 

Next Post

Previous Post

PÄÄKUMPPANIT


© 2020 SkiTeam 105 Ry